Nasihat Untuk Pembaca

"Jangan membaca blog ini untuk menafikan, mengelirukan atau mempercayai dan menerima bulat, atau mencari buah perbualan dan perbincangan, tetapi bacalah untuk menimbang dan menilai"
(Deliver, be fair, be clean and be transparent and the rakyat will vote for you)

Ahad, 25 April 2004

Latarbelakang Calon BN sebelum ini rendah akhlak....Bagaimana dengan Ustaz UMNO ini !!!

Beberapa orang calon BN di Pahang di kenalpasti sebelum ini mempunyai latarbelakang yang buruk. Secara keseluruhannya calon-calon BN di Pahang yang disenarai dalam pilihan raya baru-baru ini bukan sahaja tidak berwibawa malahan ada yang rendah akhlak dan moralnya di samping banyak hutang.
Calon BN Pulau Tawar Jerantut saudara masih ingat, Dr.Ahmad Shukri, dikenali sebagai peniaga yang gagal dan sekarang ini menanggung hutang jutaan ringgit!!! Beliau yang merupakan Doktor Perubatan merupakan Pengarah Urusan hospital swasta di Shah Alam, Pusat Perubatan Mawar, yang sekarang ini menanggung hutang dalam jumlah jutaan ringgit kerana hospital tersebut menanggung kerugian. Malahan di percayai beliau mempunyai hutang peribadi yang mencecah jutaan ringgit juga.
Serupa juga dengan calon BN Benta, Raub, Sofi Tan Sri Abdul Razak. Bapanya bekas ahli politik dan wakil rakyat yang mempunyai skandal seks dengan budak perempuan berusia 12 tahun dan dituduh merogol budak tersebut. Manakala Sofi sendiri juga seorang peniaga yang sekarang ini menanggung behutang yang banyak dengan beberapa bank dan menurut sumber dalam proses di kenakan tindakkan kebankrapan.
Manakala Rosni Zahari, calon BN Jempul Maran, di kenali sebagai yang rendah akhlak.Belaiu yang mempunyai latarbelakang yang sangat tidak meyakinkan mempunyai skandal seks dengan Tan Sri Khalil Yaakob, bekas MB Pahang di samping pernah di tangkap khalwat. Ketua Wanita UMNO Maran ini yang di kenali sebagai seorang yang sanggup melakukan apa sahaja untuk mencari kekayaan dan mendapat pangkat termasuk rasuah dan `membuka kain' adalah seorang yang sangat rendah moralnya.
Begitulah sebahagian dari calon BN/UMNO yang diturunkan di Pahang dalam pilihan raya lepas kebanyakkan mempunyai akhlak yang buruk.
Apakah dengan menurunkan seorang Ustaz maka UMNO/BN merasakan boleh mengubati busuk yang begitu ketara dalam ADUN Pahang. "Ustaz" yang diturunkan itu pun sebenarnya adalah seorang yang RENDAH AKLAH dan tidak tahu menggunakan agamanya. Belajar sahaja agama tapi adalah diantara orang yang disebut oleh Allah sebagai "Orang yang menjual Al Quran dengan sedikit habuan".
Begitulah hina Ustaz yang disebut sebagai calon UMNO/BN pahang. Kalau pengundi masih buta... tentu sekali akan menyokong orang yang hina ini... hina di dunia dan juga diakhirat. Adakah kita mahu tergolong dengan orang-orang yang mempermainkan ayat-ayat Al Quran.
Mamat Rimau

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bodoh punya orang.. ko mmg gampang